Μπιφτέκι από φάβα

Τι θα χρειαστώ:

1 φλιτζάνι φάβα
½ φλιτζάνι φρυγανιά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλ. γλυκού δυόσμο
1 κουταλ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλ. κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Τρόπος παρασκευής:

1.Βράζουμε τη φάβα σε λίγο νερό ώσπου να ψηθεί και να απορροφήσει το περισσότερο νερό ανακατεύοντας συνέχεια.
2.Στη συνέχεια ρίχνουμε την φρυγανιά για να τραβήξει τα υγρά, προσθέτουμε τα μυρωδικά, περνάμε το μίγμα από το μύλο του πουρέ (ή μπλέϊντερ) και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να πλάθονται μπιφτέκια, και το λάδι.
3.Τα ψήνουμε στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψί (με ελαφρά επάλειψη ελαιολάδου).

Μερίδες 2

20 λεπτά προετοιμασία
30 λεπτά περίπου ψήσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 280 Kcal

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*