Πένες με σπανάκι

Τι θα χρειαστώ:

¾ της συσκευασίας πένες απλές ή πολύχρωμες
¼ (250 γραμ.) φρέσκο σπανάκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 πρέζα πιπέρι
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
4 κουταλ. σούπας τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
Λίγο αλάτι

Τρόπος παρασκευής:

1.Βράστε σε 2 λίτρα νερό τις πένες και ανακατεύοντας καλά.
2.Μετά από 15-20 λεπτά σουρώστε τις, βάλτε τις σε πιατέλα και ραντίστε τις με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
3.Παράλληλα αφού πλύνετε καλά το σπανάκι, κόψτε το σε μεγάλα κομμάτια.
4.Βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας) μαζί με το σκόρδο, 1 φλυτζανάκι νερό στο τηγάνι με λίγο αλάτι.
5.Προσθέστε το σπανάκι, ανακατέψτε το και αφήστε το να «μαραθεί» για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
6.Αναμείξτε το σπανάκι με τις πένες, προσθέστε το πιπέρι, την πιπεριά και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί .

Μερίδες 4

30 λεπτά προετοιμασία
20 λεπτά βράσιμο
Θερμίδες ανά μερίδα: 380 Kcal

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*